Cantel Medical

CANTEL MEDICAL

Cantel is a global company dedicated to delivering innovative infection prevention products and services for patients, caregivers, and other healthcare providers, which improve outcomes and help save lives. Through an expansive portfolio of medical, life sciences, and dental products, Cantel provides high-quality infection prevention solutions and unsurpassed service, touching millions of patients year around the world each year.

Cantel Medical over LABEL4visuals

Afgelopen jaar intensief samengewerkt met het team van L4V. Wat begon als ‘gek’ idee, hebben we samen heel snel weten om te zetten naar een heel gaaf VR/AR project! Geen enkele vraag of uitdaging was teveel en met een pittige deadline hebben we alles op tijd weten te af te ronden. De lancering van onze ‘Virtual Reality Experience’ tijdens een Europees congres was een groot succes, met een wachtrij tot gevolg!!!! Beste L4V Team: nogmaals hartelijk bedankt voor alles en we kijken uit naar de toekomstige projecten!

‘TEAMwork makes the DREAMwork’

Britt Bellen (Marketing Manager Cantel)

Virtual Reality Experience

Cantel Medical was op zoek naar iets indrukwekkends voor op de congres in Wenen. Maar naast dat het indrukwekkend moest zijn, moest het natuurlijk ook écht waarde toevoegen én iets opleveren. Daarom ontwikkelden wij voor Cantel Medical een Virtual Reality Training.

De training bestond uit verschillende ‘oefeningen’ van ‘The Complete Circle of Protection’. Dit is voor infectie preventie tijdens het schoonmaakproces van een endoscoop. Omdat er bij dit proces veel infectiegevaar is, is het uitermate belangrijk dat het proces goed doorlopen wordt. Het opleiden van personeel middels de VR Experience is dus een stuk gemakkelijker en veiliger omdat je op deze manier geen infectie kan oplopen en geen grote investering hoeft te doen in dure apparaten/materialen om deze training te volgen.

Tijdens de congres mocht LABEL4 Cantel Medical ondersteunen bij het facilliteren van de VR Experience. Cantel Medical was één van de weinige standhouders met een VR Experience en trok hierdoor goed de aandacht van potentiële klanten.

AR applicatie

Naast het ontwikkelen van een VR Experience, ontwikkelde LABEL4 ook een Augmented Reality Applicatie van één van de producten van Cantel Medical: ADVANTAGE PLUS™ Pass-Thru (ADVPT). Bij deze applicatie kan je meerdere producten (ADVPT) naast elkaar plaatsen en activeren (om het reinigingsproces te starten).

3D als basis

3D is de basis van alle objecten in AR en VR. Met deze data kan je ook prachtige realistische product visuals maken. Omdat dit in een virtuele fotostudio is (en je dus geen studio nodig hebt met een goede fotocamera en belichting) kun je op elk gewenst moment consistent beeldmateriaal creëren. Deze (product)visuals zijn vervolgens ideaal om te gebruiken voor je marketingactiviteiten! 

adv_pt_vsm_wire_high_small2
cantel_dcm_animation_002_0192

Wil jij ook uitblinken op een congres?

Onderzoek dan samen met ons de mogelijkheden voor jouw bedrijf/product! Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar waar jouw BRAND met innovatieve toepassingen zoals AR en VR in uit kan blinken!