De nieuwste innovaties van Adobe en HP

De nieuwste innovaties van Adobe en HP

HP en Adobe deelden hun innovaties tijdens de Lunch en Learn Seminar en het AV festival op woensdag 12 juni 2019, en wij waren erbij! Naast de software innovaties van Adobe en de hardware innovaties van HP, deelden ze ook interessante trends over video en VR.

In dit nieuwsbericht delen we de meest interessante trends en innovaties die jij moet weten!

Video

Video wordt steeds populairder. Het percentage video van het internet verkeer was in 2016 namelijk 73% en zal in 2021 82% procent zijn. Andere interessante feitjes zijn:

  • Elke minuut wordt er 400 uur aan video’s geüpload op YouTube
  • 20% van de mensheid kijkt iedere maand YouTube
  • Elke dag wordt er zo’n 1 miljard uur gekeken op YouTube (dit is 115000 jaar)

Naast YouTube worden ook op SnapChat veel video’s bekeken, zo’n 10 miljoen video’s per dag! Geen wonder dat 70% van alle online video’s op mobiel worden bekeken.

Als je nog niet overtuigd bent van het feit dat je iets met video moet doen, dan hebben we hier nog een paar gegevens voor je op een rijtje gezet:

  • Een video op een landingspagina verhoogt de conversie met 80%
  • Een video wordt 12 keer zo snel gedeeld als een afbeelding of tekst
  • 90% van de klanten wil graag een video om hen te helpen om een aankoop te doen
  • Na het bekijken van een video gaat 64% eerder over op aankoop

 

Bron: Lunch & Learn Seminar (zie foto)

 

 

 

 

 

Bekijk hier een infographic van Branex met “7 video trends that will dominate in 2019 and beyond”.

En overtuigd? Maar ben je geen professionele videomaker?

Adobe heeft speciaal voor de marketeer/amateur videomaker/nieuwe generatie een software ontwikkeld die makkelijk te gebruiken is, waar je video’s op kan maken, bewerken en delen en op al je apparaten werkt. Genaamd: Adobe Premiere Rush.

Bewerken is eenvoudig met handige hulpmiddelen voor kleuren, audio, bewegende beelden en meer. Deel rechtstreeks je werk vanuit de app naar jouw favoriete kanalen zoals YouTube, Facebook en Instagram. Start gemakkelijk met deze tutorial van Adobe Premiere Rush.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het creëren van content voor jouw video? Neem dan een kijkje bij Adobe Stock! Nu ook met gave Motion Graphics voor Premiere Rush.

Innovatie binnen HP: Z

Introducing Z by HP. Ontdek hier welk Z device past bij jouw werkdag!

Ben jij een designer en vaak onderweg? Dan is de HP ZBook x2 misschien iets voor jou?! Deze laptop werkt perfect met jouw Adobe software en is te gebruiken als (teken)tablet. Klik hier, als je meer informatie wilt over ZBook x2. Ook voor 3D software en andere krachtige programma’s heeft HP een aantal laptops (met grote renderkracht) ontwikkeld, bekijk ze hier.

Daarnaast introduceerde HP ook een Z collectie van Desktops en Displays.

 

Virtual Reality bij HP

Ook HP is druk bezig met het ontwikkelen van hardware voor VR. Naast de HTC Vive (Pro) hebben ze nu ook een nieuwe VR headset op de markt gezet, namelijk de HP Reverb virtual reality headset – pro edition. Deze bril geeft je een natuurlijkere en fijnere kijkervaring doordat hij lichter is, makkelijker te dragen en zweet tegenhoudt.

HP vindt het belangrijk dat hun headsets passen bij de nieuwe generatie. Ze moeten veilig (security) en draadloos zijn en een goede beeldkwaliteit hebben.

Een andere innovatie van HP is de VR backpack PC – Dit is een krachtige én draagbare PC geoptimaliseerd voor free-roam-ervaringen. Doordat je de computer bij je draagt en in de bril camera’s zitten, hoef je geen sensors of dergelijke te gebruiken. Dit betekent dat je de VR backpack PC overal mee naar toe kan nemen en dus overal VR kan ervaren!

Innovatie binnen Adobe: Project Aero

Adobe is op dit moment bezig met het ontwikkelen van een krachtige nieuwe AR bewerking & creatietool, genaamd ‘Project Aero‘. Aero onderscheidt zich van vergelijkbare projecten door de directe integratie van Adobe’s Creative Cloud-suite, waar miljoenen designers al gebruik van maken.

Designers kunnen hun 2D- of 3D-inhoud direct exporteren van Photoshop CC naar Aero. Vervolgens openen ze de Aero-app op hun iPad en kunnen ze de inhoud in reële afmetingen in de echte ruimte bekijken, gebruikmakend van Apple’s ARKit-framework voor positionele tracking van hoge kwaliteit.

Aero zou uiteindelijk een hulpmiddel kunnen worden voor 3D’ers en designers om bijvoorbeeld prototypes te maken in AR, AR-ervaringen te creëren, of het zou kunnen worden gebruikt als een visualisatietool. Een meubelontwerper zou Aero bijvoorbeeld kunnen gebruiken om snel te zien hoe zijn nieuwe stoel eruit zou zien in een fysieke kamer, en vervolgens zijn ontwerp aanpassen op basis van hoe het eruit zag.

Op dit moment is Project Aero alleen op iOS beschikbaar, maar Adobe zegt dat het de bedoeling is om Project Aero in de toekomst naar andere platforms en apparaten te brengen.

Project Aero staat nog in de kinderschoenen, maar Adobe gelooft dat het AR vooruit zal helpen. De vele Creative Cloud-gebruikers zullen veel AR-content gaan ontwikkelen doordat ze kunnen werken met een toolset waar ze al comfortabel mee zijn.

Future: 3D scanning, workflow transformation & VR

Zie onderstaande presentatie afbeeldingen van de Lunch & Learn Seminar.

 

Ook bij LABEL4 zijn we druk bezig met innoveren op het gebied van 3D, AR, VR en MR. Wil je meer weten over bovenstaande onderwerpen of over innovaties binnen LABEL4 neem dan contact met ons op!

img_4010
Commercial VR