Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van AR en VR

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van AR en VR

Zowel Virtual- als Augmented Reality zijn niet meer weg te denken vandaag de dag. Het is dus ook niet raar dat deze technieken elke dag verder ontwikkeld worden. Ben jij benieuwd naar wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op het gebied van VR en AR? Je vindt ze in dit nieuwsbericht.

 

Facebook lanceert hand-tracking op de Oculus Quest

Er is een belangrijk mijlpaal behaald op het gebied van VR met het aankondigen van hand-tracking op de Oculus Quest. Dit maakt natuurlijke interactie mogelijk doordat je je eigen handen kunt gebruiken tijdens een VR-ervaringen. Dit alles zonder extra hardware, controllers, externe sensoren, handschoenen of een computer.

Bij de OC6 wordt hand-tracking al als een experimentele functie voor consumenten gedemonstreerd en als een SDK voor ontwikkelaars. Dit zal in het begin van 2020 gelanceerd worden. In de toekomst kan deze technologie helpen bij uitdagingen die VR soms kan hebben, zoals het bedienen ervan. Dit zal er dus voor zorgen dat je VR voor de volle 100% kunt beleven.

Op dit moment wordt er al gewerkt aan de volgende Oculus Quest. Alles wat door de ontwikkelaars gebouwd wordt voor de huidige versie moet ook toegepast kunnen worden in de toekomst. Naast het verzenden van hardware zullen er in de toekomst software updates uit blijven komen voor Quest. Net zoals dat de ontwikkelaars nieuwe content uit zullen geven zodat de waarde van dit dynamische VR product zal toenemen.

Virtual en Augmented Reality worden bepaald door hun vermogen om sociale aanwezigheid te leveren. Het gevoel dat je samen met iemand ergens bent, maar dan ieder op een andere locatie. VR geeft mensen de vrijheid om te zijn waar ze willen zijn en de mogelijkheid om te verbinden met andere mensen op andere plaatsen.

 

Ben je benieuwd geworden? Kijk dan even onderstaand filmpje over de Oculus Quest!

Introducing LiveMaps

 Bij Facebook Reality Labs zijn de research teams begonnen met het bouwen van de kerninfrastructuur die de AR-ervaringen van morgen zullen ondersteunen. Er worden verschillende dingen onderzocht, zoals een nieuwe plattegrond die je als het ware een virtuele plattegrond geeft, slimme apparaten met informatie en de mogelijkheid om virtuele content in de echte wereld te plaatsen. We noemen dit LiveMaps.

Met behulp van machine vision naast lokalisatie- en kaarttechnologie maakt LiveMaps een gedeelde virtuele plattegrond van de wereld. In plaats van je omgeving in realtime te reconstrueren zullen de AR-brillen van de toekomst gebruik maken van bestaande 3D-ruimtes die al eerder in de cloud opgeslagen werden. Dat betekent dat het rekenvermogen drastisch verminderd zal worden en dat de technologie ook op een telefoon zou kunnen draaien. Met deze 3D-ruimtes kun je jouw avatar naar overal ter wereld teleporteren waardoor je de mogelijkheid hebt om verbonden te blijven met de mensen in je leven terwijl je onderweg bent.

 

Wil je zien hoe LiveMaps eruit ziet en hoe het werkt? In onderstaand filmpje wordt het je uitgelegd.

Fix real world problems with Augmented Reality and TeamViewer Pilot

Door middel van Augmented Reality kun je nu problemen oplossen die verder gaan dan je scherm. Elk probleem met apparatuur, machines en infrastructuur kan opgelost worden. Zie precies wat je partner ziet en geef begeleiding door markeringen op echte objecten in te stellen. Laat iets zien in plaats van het te vertellen en stel je partner in staat om het probleem direct op te lossen.

 

Wil je weten hoe TeamViewer Pilot precies in zijn werk gaat? Kijk dan even onderstaand filmpje.

Ben je na het lezen van dit artikel “Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van AR en VR” benieuwd geworden wat VR of AR voor jou kan betekenen?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Leave a Comment